كيلو قلقاس – 2 ليمونة – حزمة كسبرة خضراء – 2 حزمة سلق – بصلة مدعوكة بالملح والفلفل
راس ثوم +ملعقة كبيرة كسبرة جافة– 2 معلقة سمنة – 5 كوب شوربة ( مرق )تقريبا
الطريقة
قشرى القلقاس وقطعية مكعبات واغسلية جيدا
قطعى الكسبرة الخضراء و السلق واغسليهم جيداو قشرى الثوم وافرميه
اغلى الشوربة على النار مع البصلة ثم ضعى القلقاس فى الشوربة حتى ينضج
ضعى السلق والكسبرة على النار فى مقلاية وحطى عليهم نصف الثوم و السمنة
حتى يصفرالثوم .
ثم ضعيهم فى الكبة واضربيهم حتى يتفرموا و ينعموا جدا
نضع الخضرة اللى ضربناها فى الحلة مع القلقاس
ويادوب لحد ما يغلوا مع بعض غلوة ثم نضع الليمون
ثم نضع باقى الثوم والكسبرة الجافة فى مقلاة مع ملعقة سمن وعندما يصفر الثوم نضعه على القلقاس ونطفى النار
ملاحظة لو عاوزة تحطى لحمة جوة القلقاس بتكون روعة وخصوصا الموزة
صحه وعافيه ان شاء الله